Blog

December 2020

Det er et stykke tid siden, at jeg har skrevet, men tiden er til et nyt indlæg nu.

Vi har haft travlt i det lille brænderi, der er blevet holdt glaskunst, hvor der er blevet malet på glasflasker, det sidste tema var vinter og jul, flaskerne er malet så flotte med snemænd, juletræer og kristtjørn.

Der var kun et enkelt lille problem, den røde farve var udgået, samtidig fik jeg bestilt ekstra farve så sent, at det ikke nåede at komme til dagen, hvad lærte jeg af det, bestille mine varer i god tid.

Vi har sat kasser op væggene i værkstedet, her til jul er der kommet lys i husene og stagerne, det pynter op i det lille brænderi, vores udstilling begynder at tage form. Vi har sat et drivhus ned til vejen, hvor mit malet porcelæn og vores glasting står inden i.

Det giver mulighed for, at man kan se vores ting måske købe noget af det, vi kan se fra vores carport, at folk stopper op for lige at se, hvad der er lavet og sat til salg, eneste minus, vi er nødt til at sætte tingene ind om aftenen.

Oktober 2020

Det er længe siden jeg har lavet et indlæg her på siden, Wordpres vores side har endnu engang været nede, det er ikke let, når jeg gerne vil informere om, hvad som sker i brænderiet.

Brænderiet er i fremgang, de ting vi sætter til salg ved vejen eller i Fætter V, bliver hurtig solgt, både procelænet og glasset. Her i sommeren oplevede vi at folk selv gik helt op i vores indkørsel og fandt de dyr, som de gerne ville have, jo en god ting.

Desværre har vi også oplevet her i sommer , at vores glasdyr ved vejen bliver taget uden, at man betaler for dem, hvad vi lige gør ved det problem, er i vores overvejelser endnu.

En anden ting vi går og overvejer, hvad vi skal gøre noget ved, er når folk betsiller ting, som vi laver specielt til dem og de ikke henter eller betaler for det. Jeg tænker på, at de måske skal forudbetale det, de bestiller, nogle ting er jo svære at afsætte igen.

Vi har fået hylder op i værkstedet, hvor vi kan sætte de ting, vi har til salg på, en pæn lille udstilling er det blevet til, som jeg kan vise folk, når de spørger om, at se brænderiet og de ting vi sælger.

Juli 2020

Ferie endelig er den tid kommet, hvor Brænderiet går lidt ned i tempo og holder ferie. Vi lukker ikke Brænderiet helt ned, da vi altid kan kontaktes på mobilen eller messenger.

De sidste uger har vi solgt meget af alt, det vi laver her i Brænderiet, dejligt men ensbetydningen med, at vi ikke har ret meget at sælge her i sommerperioden, hvor vi på grund af Bos arbejdstider heller ikke har mulighed for at lave noget.

Juni 2020

Det har været en stille måned, vores ovne har været lejet ud, men der har ikke været samme pres dem, som i de sidste måneder.

Det har virket som om, Brænderiet var gået på ferie, allerede her i juni måned.

Det har også skabt plads til at, vi kunne begynde på nogle af de ekperimenter i glas, som vi har talt om her i foråret.

Vi lavet lamper af genbrugsflasker, hvor blev de fine med en masse blomster på, og en lyskæde nede i flasken gjorde dem helt færdig og utrolige flotte.

Vi har atter solgt en masse dyr i glas nede ved vejen, hvor folk tit standser op og beundrer dem.

Maj 2020

Endelig blev de glas, vi havde på bestilling med transfer afleveret, hvor var de blevet pæne og unikke, virkelig flot arbejde af Bo og jeg.

Vi håber jo at få flere af den type bestillinger, det at lave et glas eller mange glas, som får deres helt egen udseende og alligvel lig hinanden gør os stolte over vores egen formåen her i brænderiet.

Jeg har malet en masse porcelæn på bestilling, igen samme følelse af stolthed, når der står 12 ens krus, hvor et enkelt lille strå gør tingene foreskellige fra hinanden.

Vi har sat glasdyr til salg nede ved vejen, hvor de hurtigt bliver solgt, hvilket er dejligt og meningen, men vores ovne er jo tit lejet ud, dermed bliver det svært at følge med efterspørgelsen.

Vi skal til at være lidt på forkant med tingene og have noget glas gjort klar, der kan komme i ovnene, når de er ledige, hvilket vil lette presset på brænderiet.

April 2020

Et april indlæg selvom, vi er langt inde i måneden. Der er jo Corona krise, hvor vi har regnet med ikke at få, så meget at lave, men det modsatte er sket og der gang i vores ovne heldigvis.

Nu venter vi bare på at få lov til at afholde glashygge igen, det er noget Bo og jeg ser frem til, fordi tiden i de timer står stille og alle bekymringer og gøremål forsvinder, det er kun hvad man vil i glas der tænkes på.

Vi har en masse bestillinger inde på glas og krus, jeg har malet i porcelæn, samtidig bliver kontaktet af flere som spørger om de kan få brændt ved os. Selvfølgelig kan de det, det er formålet med vores brænderi, at hjælpe dem der sidder hjemme og laver ting.

Marts 2020

Vi har besluttet kun at lave får til påske i år, der er lavet en model af dem, hvor de blev mega fine, hvis jeg selv skal sige det. Vi er lidt presset på tiden i øjeblikket, derfor vælger vi først at lave glashold efter påske.

Jeg havde fået bestilling på 4 krus, som nu er malet og afleveret, de blev så flotte. Samtidig malede jeg lidt flere smørskåle til salg og nogle krus med navne på, da det er dyrt at have ovnen i gang.

Vi fået en bestilling på nogle vinglas, hvor der skal kommes tranfer på. Vi er stadig i opstartfasen, men håber at reslutatet bliver tilfresstillende indtil nu, ser det lovende ud.

Jeg måtte ud og finde en brændekurve til lavtbrændende glas, da vinglas ikke kan brændes på de høje temperatur, så smelter de på midten. Jeg har fundet ud, hvor jeg køber farve til lave temperatur, så næste ekperiment bliver maling på vinflasker.

Vi vil jo gerne lave noget nyt, det er lidt kedeligt altid at lave huse, dog har Bo lavet småhuse til salg “ikke tændstikhuse”. De er i ovnen, så det bliver spændende at se dem samlet.

Februar 2020

Der er den sidste tid kommet mange speciel bestillinger, både i glas og maling af porcelæn, vi tager gerne imod en udfordring, nu bliver det spændende at se resultaterne.

Det er først nu, vi kan begynde på disse bestillinger, da vi har ventet på både glas og porcelænsfarve. Decopulveret til glas var længe om at nå frem, vi bestilte det i november og fik det sidst i januar. Hvad kan vi lære af det, at vi sørger for at have rigeligt med farve hjem og ikke indkøber decopulveret i små portioner.

Vi er i gang med at forberede de ting, vi vil lave i glas til påske, der kommer nogle nye ting. Det er lidt træls altid at lave de samme ting. Jeg vil forsøge at få lavet nogle porcelænshold her i foråret, hvor de kan komme og male krus eller ting, noget enkelt som er overskueligt.

Januar 2020

Endelig er siden oppe at køre igen. Bo og jeg håber det stadig går fremad her i 2020. Vi er ved lægge planer for, hvad vi skal lave i glas, men det er stadigvæk for koldt at gå rundt i værkstedet. Vi har allerede bestillinger inde på ting i glas, samt nogle der har efterspurgt glashygge. En lille opdatering fra Brænderiet.

November 2019

Endelig er vi plads efter ombygningen af garagen, og vi har holdt glashygge igen. Det er dog svært at få lavet alle de ting, vi gerne vil her i brænderiet, f.eks er vi i gang med at juleting til marked den 30. november, men vores ovne er lejet ud. Så er det dejligt, når vi får afbud på brænding eller glashygge, da det giver luft i kalenderen.

Jeg har dog en sikkerhedslinie til mine malet porcelænsnisser, hvis det ender med, jeg må have dem brændt udenfor brænderiet. Det er dog lidt ironisk, at vi har kostet en ny ovn, hvor der ikke er plads til mine ting, fordi brænderiet kører så godt.

Jeg må ikke klage det er rigtig dejligt, at mange benytter sig af denne mulighed, samtidig bliver vi altid mødt positivt, når de kommer her i brænderiet.